Smaki Rosji

0
261

Jadąc do Rosji, częstokroć nastawiamy się na to, że spotkamy tam jedzenie, które będzie całkowicie podobne do polskiego. Tymczasem nie mamy absolutnie racji. Smaki Rosji są zdecydowanie inne niż Polski, choć oczywiście w niektórych kwestiach się pokrywają. Przede wszystkim wszystko zależy od tego, w jakim rejonie Rosji się mieszka. Jeśli na Syberii czy też w innych zimnych obszarach, wówczas nie należy spodziewać się bardzo zróżnicowanej kuchni. Tam je się przede wszystkim tak, aby się nasycić. Nie ma specjalnie bogatych roślin, który by pozwalały na zróżnicowane gotowanie. Je się dużo ryb oraz mięsa po to, żeby mieć sporo siły. Warzywem powszechnie uprawianym są również ziemniaki. Natomiast jeśli jest się w Rosji, koniecznie powinno zjeść się tamtejszą zupę, przede wszystkim solinkę. Wbrew pozorom, nie jest ona ugotowana tylko i wyłącznie na soli – jest bogata w różnego rodzaju składniki i razem komponuje się znakomicie. Także w Rosji warto próbować wszelkiego rodzaju pierogów czy też innych potraw mącznych. Te są nieraz znacznie smaczniejsze niż w naszym kraju. Znakomita jest też herbata – Rosjanie wiedzą, w jaki sposób ją parzyć oraz produkować, dzięki czemu jest naprawdę godna polecenia każdemu turyście.

maxituning.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here